maanantai 21. syyskuuta 2015

Oravakymppi

Noormarkun Nopsan perinteinen juoksukilpailu sopi mukavasti ohjelmaan, joten pitihän sitä sitten osallistua. Puolimaratonin jätin väliin, joten juoksin vain yhden kierroksen. Juoksun nimi on hieman harhaanjohtava, sillä matka on oikeasti lähes kymmenen ja puoli kilsaa.

Keli oli viileä, mutta muuten hyvä, ja lyhyellä asulla mentiin. Tavoitteena oli kolmen vartin alitus, mikä tarkoitti 4:15 kilometrivauhtia. Alku lähtikin kisamaiseen tapaan vauhdilla liikkeelle, ja koska juoksu tuntui yllättävänkin hyvältä, niin tavoitteen toteutuminen näytti melko varmalta. Reitti oli tuttu, mikä myös osaltaan helpotti juoksua jonkin verran. Perinteiseen mukavuudenhaluiseen tapaani en puristanut aivan täysillä, vaan puolimatkasta vauhti hieman tasottui. Muut juoksijat (tai oikeammin niiden selät) antoivat kuitenkin hyvää kiriapua ja lisäsivät kisafiilistä.

Reitin raskain osuus oli ehdottomasti Mäntyläntie, jossa oli vastatuuli ja jonka mäet tuntuivat jo juostun matkan rasitusten päälle aika isoilta. Sain kuitenkin pidettyä hyvin vauhtia yllä ja jopa kiristettyäkin. Loppumatka meni sitten alamäkivoittoisesti ja maalin kiilto silmissä. Toiseenkin kierrokseen olisi tänään ollut rahkeet, mutta sitten olisi kyllä tullut jossain vaiheessa (joko juostessa tai viimeistään juoksun jälkeen) kovin kova väsy.

Maalissa olin hölkkäsarjan toinen, ja sain suorituksestani oikein pokaalin - hassua. Kilpasarjassa olisin ollut kahdeksas. Mikäli olisin jatkannut puolikkaalle, niin oletetun loppuajan perusteella olisin ollut miehissä lähellä hopeasijaa ja vähintäänkin pronssilla. Vastaavasti M40-sarjasta olisi tullut noin kuudes sija. Vanhempien miesten hommaa siis tämä kyläkestävyysjuoksu. Hölkkäsarjan voittaja sentään oli minua noin parikymmentä vuotta nuorempi, mutta kolmanneksi tullut noin parikymmentä vuotta vanhempi...

Oikein oli kiva pieni juoksutapahtuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti