maanantai 26. elokuuta 2013

Jouston loppu

Kun kaksi vuotta sitten ryhdyin sekakäyttäjäksi, niin silloin käytännössä ainoa harkitsemani kalustovaihtoehto oli täysjousitettu maastopyörä. Olin vieläpä päättänyt mallinkin. Sitten kun tilanne otollistui, niin Giantin Trance lähti tilaukseen. Ajelu maastossa oli mahtavaa, ja pyörä toimi ja sopi minulle juuri niin hyvin kuin olin kuvitellutkin.

Samaan aikaan maastoinnostukseni noussessa nousi myös läskipyöräkuume - sekä itsellä että yleisesti. Ja lopulta ei kestänyt kauaakaan kun Surly Pugsley ilmestyi talliin. Ja jälleen ajettiin hymy huulessa uudella pyörällä.

Tällä kalustolla mentiin sitten mukavasti parisen vuotta. Pikkuhiljaa täpäri alkoi kuitenkin jäädä vähemmälle käytölle - jotenkin kynnys hypätä Trancen selkään nousi. Toki ajo oli aina mukavaa, mutta jokin siinä tökki. Sitten alkoi huolestuttaa se, että koskakohan pitää alkaa huoltamaan/huollattamaan jousituselementtejä. Täpärin myynti alkoi houkutella. Lopullinen niitti myyntiinlaittamispäätökselle oli se, kun asensin Puksuun lukkopolkimet, jolloin maastoajon luonne muuttui kerralla erilaiseksi ja paremmaksi. Niinpä pesin ja puleerasin Trancen, ja laitoin myynti-ilmoituksen Fillaritorille. Alle viikossa pyörä lähtikin sitten uuden omistajan matkaan. Toivottavasti pyörä saa rutkasti lisää mukavia maastokilometrejä.

Syitä täpärin myyntiin on muitakin. En oikein välittänyt säädellä iskareita. Lisäksi ajo kestopäällysteellä ei ollut erityisen kivaa; ainakin tuollainen trailitäpäri on tehty maastoon ja vain maastoon. Kaiken muun lisäksi on tunnustettava, etten millään ehtinyt ajaa täysipainoisesti kaikilla neljällä pyörälläni. Tulevaisuudessa kolme fillaria lienee sopiva lukumäärä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti