maanantai 9. tammikuuta 2012

Talvi tuli!

Lopultakin kelit ulkona jäähtyivät pakkasen puolelle. Tämä on tarkoittanut pulkkien ja liukureiden kaivamista kesäsäilöstä sekä jopa suksien esille laittamista. Suksissa tosin on vieläkin viime kevättalven liisterit pohjissa, mutta kohtapian pitäisi putsata ja hinkata ne valmiiksi mahdollista uutta hiihtokautta varten. Pakkanen ja pieni määrä lunta on muuttanut maiseman oikein kivannäköiseksi. Lunta on vielä nimeksi, joten se ei haittaa liikkumista. Ja koska pakkanen on nyt jäädyttänyt mutaiset polut, tuli maastopyöräilylle yhtäkkiä melkoisen erinomaiset olosuhteet.

Tästä johtuen painelinkin tänään töihin pitkästä aikaa Trancella. Ja kyllä oli mukavaa täysjouston suomaa pehmeyttä. Oli aivan valtavan kiva ajaa. Vielä kun nastarenkaat purivat alustaan kuin alustaan pitävästi, niin meno oli todella hienoa. Vauhtiakin oli välillä ihan mukavasti. Kipakka kymmenen asteen pakkanen kyllä jäädytti varpaat, mutta se ei menoa onneksi kauheasti haitannut.

Hiihto- ja läskipyöräkelien puolesta toivoisi lisää lunta, mutta kelpaavat nämä kivat maastopyöräilykelitkin mainiosti. Kun vaan tuo lämpötila ei tästä paljoa enää laskisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti