maanantai 30. tammikuuta 2012

Kalevan kierroksen luistelu

Tuli sitten kisattua pitkästä aikaa, kun lauantai-iltapäivällä ajelimme Helsingin Oulunkylään luistelukilpailuihin. Ennen kisaa olin käynyt kerran Kupittaan madolla harjoittelemassa vauhdikasta luistelua retkiluistinten kanssa. Keli kisapaikalla oli hieno: melkein tyyntä ja pakkasta vajaa kymmenen astetta. Pakkasesta johtuen kierroslaskijan suoritus ennen varsinaista suoritusta oli myös aika paha.

Varsinainen suoritus alkoi lämmittelykierroksella, jonka jälkeen alkoi vauhdinpito. Luistelu oli kovalla ja tasaisella jääratajäällä todella hankalaa eikä rentoutta suorituksesta löytynyt hakemallakaan. Käytännössä koko ajan sai jäkittää pystyssä pysyäkseen. Retkiluistin ei oikein sopinut vasempaan monoon, mikä hankaloitti entisestään menoa. Kaiken lisäksi luistimet varmaan olisi sittenkin pitänyt terotuttaa ennen koitosta. Harjoittelusta saattoi olla hyötyä tai sitten ei. Vaikeaa oli joka tapauksessa.

Syke oli korkealla varmaan paljolti jännityksestä ja jäkittämisestä johtuen. Jaksamisessa ei kuitenkaan ollut oikein minkäänlaista ongelmaa. Alkumatkasta jouduin luistelemaan aika paljon yksin, mutta onnekseni puolimatkasta luistelu alkoi sujua hiemanparemmin ja pääsin hyvän letkan peesiin, joka joudutti minut alle viidenkymmenen minuutin loppuaikaan. Ajan ja tuloksen puolesta homma siis meni oikein hyvin. Koko reissukin oli kokolailla mukava, joten eiköhän tälle Kalevan kierrokselle osallistuminen ole oikein hyvä juttu.

Seuraava osakisa eli Pirkan hiihto jää minulta väliin, joten jatkan Kalevankiertoa toukokuussa puolimaratonin merkeissä. Sitäkään hommaa en tule erikseen harjoittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti