tiistai 17. tammikuuta 2012

Kalevan kierros

Ilmoittauduin sitten Kalevan kierroksen puolikkaalle Namikan joukkueeseen. Kyseessä on siis kuudesta osakisasta koostuva kestävyysurheiluyhteiskilpailu. Lajeina ovat luistelu (20 km), hiihto (45 km), juoksu (21,1 km) , soutu (25 km), pyöräily (54 km) ja suunnistus (11 km). Suluissa olevat matkat ovat siis puolikkaan matkoja. Tarkoitus olisi osallistua ainakin luisteluun, juoksuun ja pyöräilyyn. Todennäköisesti myös suunnistus on ohjelmassa. Sen sijaan hiihtoon en pääse, ja soudun jätän suosiolla väliin. Joukkuekisassa kun huomioidaan vain kolmen parhaan suoritukset. Toisin sanoen kuuden hengen joukkueesta voi muutama jäädä osakisoissa kotiin.

Soutua lukuunottamatta mikään suorituksista ei ole kovin kova. Helpolla en silti kuvittele pääseväni. Lisähaastettahan saa helposti vauhtia lisäämällä. Mitään menestyspaineita ei ole, mutta olisi kiva saada itseä tyydyttävät suoritukset aikaiseksi. Toki joukkueen edun nimissä pitää homma toki ottaa puolitosissaan.

Ensimmäinen osalaji eli luistelu on jo ensi viikon lauantaina. Oulunkylän luistelurata on silloin kierrettävänä 50 kertaa. Hokkareilla ei kuulemma kannata lähteä, joten toivottavasti saan pika- tai retkiluistimet joltakulta lainaan. Vielä kun pääsisi kerran niitä testaamaan niin hyvä olisi. Kovin kovia tavoitteita luisteluun ei kannattane ottaa, kun homma menee pitkälti tekniikan omaksumiseen. Alle tuntiin tuon parikymmentä kilsaa kyllä kaiketi pitäisi melko helposti mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti