maanantai 5. joulukuuta 2011

Kipeys

Melko epätieteellisen seurannan mukaan olen kipeänä keskimäärin kolme kertaa vuodessa. Yleensä taudit iskevät loppukeväällä ja (loppu)syksyllä. Kesällä en ole vuoteen 2006 ulottuvan kirjanpitoni mukaan ollut kertaakaan kipeä. Tyypillinen tauti on perusflunssa ilman kuumeilua: eli mies on täynnä räkää. Hyvin harvoin olen kuumeessa - joskus tautiin liittyy myös yskää ja kurkkukipua. Normaali paikkojen kolotus ja vetämättömyys toki kuuluu lähes aina kuvaan

Viime viikolla alkoi tämän vuoden neljäs flunssantapainen. Tauti alkoi lupaavan rajusti eli nosti jopa hetkeksi kuumeen, joka meni lähes heti ohi. Tällä kertaa nokka ei vuoda paljoa, mutta kurkkukipu ja yskä on sitäkin ikävämpi. Vetämättömyys ei ole pahinta lajia, joten olen ollut töissä ja jopa hieman ajellut fillarilla. Tänään olo on ehkä hieman parempi, mutta viime päivinä olo on kyllä huonontunut ja kurkku on tullut kipeämmäksi iltaa kohti mentäessä. Saas nähdä kuinka tässä tänään käy.

Eiköhän tämä kuitenkin pian taas ohi ole ja pääsee jatkamaan ajeluita. Lumentapaistakin on jo lupailtu, joten talvihuollot ja renkaanvaihdot voisi kohta suorittaa loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti