maanantai 19. joulukuuta 2011

Syksyä riittää

Ei ole ajoittaisia räntäsateita lukuunottamatta merkkejä talvesta. Vettä sataa lähes päivittäin. Pimeää ja märkää on enemmän kuin riittämiin. Ajelin viime viikolla maastolenkin Puksulla. Ihan kivaa touhua, mutta metsä on nyt vain yksinkertaisesti liian märkä. Ja tuon lenkin jälkeen on satanut vielä lisää, ja paljon. Eli ei oikein houkuta tuo maastopyöräily ei.

Maastopyöräilystä puheenollen väänsin uudet nastarenkaat Tranceen. Tai ei niissä Ice Spiker Pro -nakeissa paljoa vääntämistä ollut, kun miltei heittämällä menivät paikoilleen. Jokatapauksessa ajelin niitä sitten muutaman lenkin verran sisään. Eli nyt renkaat ovat nähneet vajaa sata kilsaa asfalttia, loskaa ja jäätä. Hyvin tuntuvat toimivan alustalla kun alustalla. Rullavatkin paremmin kuin Nevegalit. Sorastetulla asfaltilla toki ajomelu on aikamoinen. Mutta märkyydestä johtuen täpäri odottelee nyt pakkaskelejä.

Tänään ajelin krossarilla 35 kilsan työmatkan asfalttitietä. Oli oikeastaan oiken mukavaa menoa. Ei edes satanut paljoa. Lupaamani krossarin nastarengastus odottelee vielä, kun kesän käytössä olleiden krossarimaantiekiekkojen uumenista löytyi yllätys:
Eli vapaarattaan puoli oli syksyn mittaan hörpännyt vettä melkolailla tuhoisin seurauksin. Koska halpiskiekkoihin ei viitsi kovin paljoa panostaa, niin tilasin varaosiksi halvan Tiagra-navan, josta otin tarvittavat osat eli kuulat, toisen kartion ja vapaarattaan. Yhteensopivuus ei ollut täydellinen, mutta ainakin tällä hetkellä on vankka usko siihen, että takakiekko on pelastettavissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti