lauantai 31. joulukuuta 2011

Dataa ja jorinaa vuodesta 2011


pyöräily: 89kpl 1881km 85h
juoksu: 31kpl 314km 28h
hiihto: 14kpl 201km 16h
suunnistus: 4kpl 31km 4h

yhteensä: 138kpl 2427km 133h

Vuoden 2011 piti olla määrällisesti ja laadullisesti paras koskaan. Toisin kuitenkin kävi: Ensinnäkin talvi oli kylmä ja luminen, mikä vähensi fillarointi-intoa, kun oikeata talvipyörää ei silloin ollut. Hiihtämäänkään ei kovin paljoa ehtinyt eikä juoksemalla liikuntakiintiöitä täytetä. Toiseksi loppuvuoden kurjankosteat kelit eivät nekään valtavasti innostaneet liikkumaan. Varsinainen syy maltillisiin liikuntalukuihin on kuitenkin toukokuussa sattunut kolari ja loukkaantuminen, jonka seurauksena tuli liikunnasta lähes kolmen kuukauden mittainen tauko - ja tietenkin keskelle parhaimpia pyöräilykelejä. Tietenkin vuoteen mahtui myös normaaleja flunssia ja kiireitä, mutta suurin yksittäinen (=ainoa oikea) syy vähäisille määrille on tuo toukokuun 17. päivä.

Ei vuosi silti aivan surkea ollut: kuten alla olevasta kuvasta ilmenee, niin tunteja tuli enemmän kuin viime vuonna eikä lukumääräkään jäänyt juuri vähäisemmäksi. Samasta kuvasta nähdään myös keskittyminen entistä enemmän pyöräilyyn. Ja positiivisin asia on kuitenkin se, että tulin lopulta täysin kuntoon.
dataa vuosien varrelta: yllä lukumäärät ja alla tunnit
Jos katsotaan vuoden huippulukuja, niin vaatimattomuus korostuu entisestään. Vuoden pisin (pyörä)lenkki oli 55 kilometriä. Ajallisesti pisin suoritus oli vajaa kolmetuntinen Kuhankuonon laturetki maaliskuussa. Todella kovia lenkkejä ei tullut tehtyä.

Pyöräily
Fillaririntamalla positiivisin asia on kolarin johdosta lähes kokonaan uudistunut kalusto, ja tästä johtunut siirtyminen sekakäyttäjäksi. Maastopyöräily on kyllä ollut todella kivaa, vaikka kelit ovatkin olleet mitä ovat. Positiivista oli myöskin porukkalenkkien saaminen ohjelmaan. Sen sijaan tapahtumiin ei ole tullut osallistuttua eikä pitkiä lenkkejä ole tullut tehtyä.

Juoksu
pysyi ihan ok ohjelmassa, vaikka välillä polvet tykkäsivätkin huonoa. Viikottainen juoksupäivä on kuitenkin ollut hyvä pitää ohjelmassa. Yleisesti ottaen juokseminen oli siis mukavaa.

Hiihto
Kunnon talvi oli tosiasia, mutta silti laduille tuli lähdettyä luvattoman vähän. Keväinen Levinmatka vähän paikkasi pieneksi jääneitä saldoja.

Suunnistus
Namikan kisoihin tuli osallistuttua ja yhdet rastit tuli järjestettyä. Mistään ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti