sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Jämi42

Kisa-aamu koitti viimein. Keli oli ennustusten mukainen eli yöllä oli vähän satanut lunta ja päivällä satoi aavistuksen tihkua. Otin suunnitelman mukaisesti mukaan molemmat sukset, joihin olin vetänyt edellisenä iltana tuoreet luistot. Olimme paikalla hyvissä ajoin, joten oli aikaa suksitestaukseen. Pienen arvonnan jälkeen päätin jättää teippisukset autoon eli nollakeliin sopivasti lähdin reitille zeroilla. Vähän valinta epäilytti, mutta osoittautui matkan aikana hyväksi. Eli suksella en juuri antanut muille tasoitusta.

Startti sujui hyvin ilman kummempia kommelluksia ja matka lähti hyvin käyntiin. Latu oli ok liukas, joten vauhti oli mukavasti alle neljä minuuttia kilsa. Ennakko-odotusten mukaisesti tasatyönnöllä mentiin. Ensimmäisellä puoliskolla väkeä riitti eikä yksin tarvinnut lykkiä. Kummasti sitten Jämillä käynnin jälkeen väki kaikkosi. Aika paljon näytti porukoilla olevan pitohuolia. Toisaalta taas kärki ei ollut pitoa edes vaivautunut laittamaan.

Oma hiihto sujui oikein mukavasti ja aika pian oli selvää, että kolmen tunnin alitus tulisi onnistumaan. Tasatyöntöä olisi toki pitänyt treenata paljon enemmän, mutta kun nämä hiihtokelit olivat mitä olivat. Hyvä että edes tämänkin verran pääsi laduille.

Toisen puoliskon aikana alkoi matka jo painaa ja myös vanha kyynärpäävaiva tuntui, muttei mitenkään haittaavasti. Yllätys oli kuitenkin iso, sillä toiseen puoliskoon meni sama aika kuin tasaiseen ensimmäiseen. Eli sen minkä ylämäissä hävisi sai alamäissä hyvin kiinni. Maalissa oli aika hyvin kaiken antanut olo, kuten tämänluonteisessa tapahtumassa kuuluu ollakin.

Tulokseen olen oikein tyytyväinen. Myös tapahtuma oli taas kerran hyvä. Latu ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta siihen on keleillä suuri osuus. Kyllähän siinä ihan ok hiihteli. Maalissa oli sauna ja hyvä ruoka, joten ei auta valittaa. Mukava päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti