sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kalevan kierroksen luistelu

Oulunkylän luistelustadion ja keskiryhmän erä oli ohjelmassa. Tänä vuonna ei tullut shokkiefektiä liukkaasta ja kovasta jäästä, kun meni radalle. Eli sen puolesta harjoittelu (ja luistinten teroituttaminen) kannatti. Toki tekniikkaa olisi voinut treenata enemmänkin, mutta hyvin luistelu nytkin sujui - ainakin viimevuotiseen verrattuna.

Meno maistui alusta loppuun oikein mukavasti. Pientä hässäkkää oli aina välillä muiden luistelijoiden kanssa, mutta se kuuluu asiaan. Vetovuorot eivät oikein jakaantuneet tasaisesti, mutta kai sekin kuuluu asiaan. Itse olin aika paljon vetotöissä, mutta onneksi pääsin peesistäkin ihan hyvin nauttimaan. Suurin osa matkasta tuli taitettua ns. pääjoukossa. Muutaman kerran yritin nopeamman letkan peesiin vähän huonolla menestyksellä. En päässyt aivan kunnon imuun, joten meno meni turhan kovaksi eikä muutaman kymmenen metrin etumatkaa saanut enää kiinni. Päätin siis muutamankin kerran jättäytyä suosiolla pääjoukon matkaan.

Tavoiteaika eli 75 minuutin alitus oli tänäkin vuonna paperia, ja lopulta loppuaika painui mukavasti alle tunti kymmenen minuutin. Oikein tyytyväinen saa olla. Jalat toimivat koko matkan eikä selkäkään tuntunut kovin paljoa. Kokonaisponnistus ei siis ollut suuri. Teknisestikin suoritus oli omaan tasooni nähden hyvä. Viimevuotiseen kolmanneksen lyhyempään matkaan verrattuna tämä ei ollut ollenkaan pahempi suoritus. Ehkä jopa helpompi pienen harjoittelun johdosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti