tiistai 15. marraskuuta 2011

Talveen valmistautumista

Syksy on ollut melkoisen lämmin ja märkä, mutta nyt ilmassa on merkkejä talven tulosta. Tänään aamulla oli pakkasta ja jäätä oli jo havaittavia määriä. Maasturilla pääsi vielä hienosti, mutta maantierenkailla olisi ollut jo hyvin ihmeissään.

Eipä niitä maantierenkaita silti olisi alle saanutkaan, sillä viikonloppuna tuli laitettua krossari talvikuntoon. Tähän operaatioon kuului melko perusteellinen pesu sekä ketjujen vaihto. Jarrupalatkin olin aikeissa vaihtaa, mutta lian alta paljastui vielä ihan hyvin kulutuspintaa, joten vanhoilla KoolStopeilla mennään edelleen. Kiekot vaihdoin krossikiekkoihin, joilla pyörii Kendan SB8:t. Maantiekiekot odottavat vielä napa- ja vapaaratashuoltoa sekä nastarenkaita. Maantiekausi on siis täten lopullisesti paketissa.

Maastopyöräänkin tuli viimein hankittua nastarenkaat. Ice Spiker Prot (26x2.35) odottavat vielä asennusta ja sisäänajoa. Koeasennuksen toki tein sillä piti selvittää, miten hyvin kyseinen nastarinkula mahtuu Trancen takahaarukkaan. Hyvin mahtui. Sisäänajo pitää tehdä matalilla paineilla asfaltilla, joten tiedossa on pari melko tylsää täpärilenkkiä.

Varsinainen jytky talviajoani ajatellen paljastuu toivottavasti lähipäivinä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti