lauantai 26. marraskuuta 2011

Puksun testilenkki

Tällä kertaa en tehnyt samaa "virhettä" kuin täpärin kanssa eli ajoin pienen lenkintapaisen heti kettukaupasta lähdettyäni. Varsinainen testilenkki ajettiin sitten kotimatkalla samana iltapäivänä. Yritin valita testilenkin reitin siten, että matkalla olisi mahdollisimman paljon erilaista alustaa. Reitti kulki siis välillä laadukkaalla asfaltilla ja välillä juurakkoisella metsäpolulla. Vaihtelevakuntoisia sora- ja pikkuteitä kuului myös mukaan.

Ja kyllä kulki Puksu hienosti. Ei oikeastaan mitään väliä minkälainen alusta läskipyörien alla pyörii. Meno on kokoajan tehokasta. Ehkä parasta on siirtyminen asfaltilta soralle tai muulle pehmeämmälle alustalle, jolloin ei rullaavuudessa huomaa juuri mitään muutosta. Krossarilla tuollaisessa paikassa joutuu runnomaan automattisesti kovempaa saman vauhdin ylläpitämiseksi. Metsäpoluillakin meno on suhteellisen sujuvaa ja ennenkaikkea helppoa, sillä pitoa on todella paljon ja fillari menee juuri sinne minne sitä ohjaa. Eli aivan täysiverinen maastopyöräkin tämä on. Mutta parasta on kuitenkin se, että meno on komiaa ihan minkälaisella alustalla tahansa. Ainoa selkeä miinus on toki paino, mutta sen huomaa oikeastaan vain ylämäissä. Ja toisaalta kun massan saa liikkeelle, niin vauhti ei aivan pienestä kuole. Vaihteistoksi arpomani Alfine-napavaihdekin toimii hyvin, ja välitysskaala tuntuu täysin riittävältä ratasyhdistelmällä 32/22. Muista varusteista kommentin ansaitsevat avopolkimet, jotka tuntuvat melkoisen oikealta valinnalta juuri tähän pyörään.

Eli kyllä on hieno uusi pyörä! Tällä ajellaan vielä paljon ja kauan! Ja nyt vaan odotellaan talvea, jolloin läskin ominaisuudet pääsevät entistäkin paremmin oikeuksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti